De moderne wereld zorgt voor meer slapeloosheid

Wanhopig op zoek naar rust in een waanzinnige wereld nemen ten minste 8,6 miljoen Nederlanders voorgeschreven slaappillen zoals zolpidem en zopiclon om toch de broodnodige rust te krijgen. De eerste nationale gezondheidsstudie concentreert zich op het daadwerkelijk gebruik van slaappillen in Nederland.
Tussen 2005 en 2010 deed ongeveer 4 percent van de volwassenen in Nederland op de leeftijd van 20 en ouder aan zopiclon en zolpidem kopen in de afgelopen maand.
 

Meer en meer jonge mensen nemen slaappillen

Nederlandse overheid onderzoekers die 17.000 mensen bestudeerden, stelden deze cijfers vast. Ongeveer een kwart van de bestudeerde Nederlanders leed aan slaapproblemen die ernstig genoeg waren om ze aan een arts te melden. Ze vertelden voornamelijk dat ze moeite hadden om te slapen, of dat ze wakker werden en niet meer konden slapen.
Het rapport stelt duidelijk dat een goede nachtrust meer en meer ongrijpbaar wordt. In 2008 vond marktonderzoek van Thomson Reuters dat de voorschriften voor slaappillen onder mensen jonger dan 45 jaar verdrievoudigd waren. De nieuwe studie biedt de eerste blik op hoeveel mensen deze slaappillen kopen.
Over het geheel genomen lijden tussen 50 miljoen en 70 miljoen Nederlanders aan slaapstoornissen of slaaptekort. Volwassenen hebben meestal tussen zeven en negen uur slaap per nacht nodig, maar meer dan een derde van de volwassenen krijgt minder dan voldoende slaap.
 

Vrouwen zijn vatbaarder voor slapeloosheid

In het nieuwe rapport begon het gebruik van slaappillen te stijgen onder mensen in de 40 en 50 jaar, met ten minste 5 procent die hun toevlucht nemen tot slaapmedicijnen. Het hoogste gebruik is te zien bij mensen in het meer onderwijs en onder vrouwen. 5 percent van de Nederlandse vrouwen en 3.1 percent van de Nederlandse mannen neemt slaappillen.
Dit kan komen door de spanning dat het hedendaagse leven met zich meebrengt. In het bijzonder voor vrouwen. Ze proberen te voldoen aan de groeiende eisen van het werk en de familie. Dit kan een slechte invloed hebben op hun slaappatronen.
Slapeloosheid komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Hoogstwaarschijnlijk krijgen vrouwen niet genoeg slaap omdat ze verantwoordelijkheden en banen en verwachtingen hebben.
 

Ook ouderen blijven niet gespaard

Globaal stelde de nieuwe studie vast dat het gebruik van slaappillen met leeftijd steeg. Ongeveer 7 percent van mensen ouder dan 80 piekert wat kan leiden tot chronische gezondheidsproblemen zoals chronische slapeloosheid. Onderzoekers stellen dat hypnotische slaapmiddelen zoals zolpidem en zopiclon maar ook antidepressiva een kalmerend effect hebben.

Meer weten over slapeloosheid en slaappillen? Bezoek dan:
https://onlineapotheek.co/slapeloosheid/
https://onlineapotheek.io/slapeloosheid/
https://onlineapotheek.co/zolpidem-kopen/
https://onlineapotheek.io/zolpidem-kopen/

You need to be a member of maoliworld to add comments!

Email me when people reply –